Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Serie B: ΛΙΒΟΡΝΟ - ΓΙΟΥΒΕ ΣΤΑΜΠΙΑ

Προγνωστικά Serie B: Με ψυχολογία η Λιβόρνο
ΛΙΒΟΡΝΟ: Συνέχισε το αήττητο σερί της για πέμπτο σερί ματς, αφού επικράτησε με 3-2 εντός έδρας της Σασουόλο την περασμένη αγωνιστική, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής. Στο πρώτο μέρος δεν μπήκε δυνατά και το πλήρωσε, αφού μόλις στο 10' βρέθηκε να χάνει με 2-0, ενώ γλίτωσε κανά δύο φορές και από τρίτο. Στο δεύτερο μέρος μπήκε μεταμορφωμένη, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε με γκολ στο 54', στο 66' και το 78' να κάνει την ανατροπή. Με αυτό το τρόπο μείωσε την διαφορά της από την κορυφή στους δύο βαθμούς και έδειξε ότι είναι ζωντανή στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Πρώτος και μοναδικός στόχος για την Λιβόρνο φέτος είναι η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να βελτιώσει τις αμυντικές της επιδόσεις. Επιθετικά η ομάδα πετάει φωτιές, αφού έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ απ' όλες τις ομάδες της κατηγορίας.(43). Εντός έδρας σε έντεκα αναμετρήσεις έχει οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και σήμερα θα αγωνιστεί χωρίς τους Παουλίνιο και Λούτσι.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νόβακ Τζόκοβιτς: Φιλοδοξώ να κερδίσω όλα τα Grand Slam.

Στους στόχους του ενόψει του 2013 αναφέρθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος διένυσε μία εξαιρετική πορεία τη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης συνεχίζει να φιγουράρει ο "Νόλε", ο οποίος πρόσθεσε αρκετά τρόπαια στη συλλογή του, εκθρονίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο, Ρότζερ Φέντερερ.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στον χάρτη και η Ρωσία

Ακόμα ένα εντυπωσιακό Grand Prix θα προστεθεί το 2014 στον μακρύ κατάλογο της Formula 1.
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κατασκευή της πίστα "Sochi", η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα στη Ρωσία το 2014.

Η ιδιαίτερη πίστα αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, καθώς αναμένεται να προσεγγίσει εκατομμύρια τουρίστες και ανυπολόγιστα κέρδη.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Απλησίαστος ο Ντρογκμπά!

Δεν μπορεί να καλύψει τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Ντιντιέ Ντρογκμπά η Μίλαν, σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Αποτελεί το καυτό όνομα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο λόγος για τον Ντρογκμπά, ο οποίος όπως φαίνεται επιθυμεί την επιστροφή του στην ποδοσφαιρική Ευρώπη αρκεί μία ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Εντυπωσίασε η Τσέλσι

Επιβλητική εμφάνιση από την Τσέλσι, η οποία συνέτριψε με 8-0 την Άστον Βίλα και έδειξε να ξεπερνά τα αγωνιστικά της προβλήματα.
Σαρωτικοί ήταν οι Λονδρέζοι στη χθεσινή τους αναμέτρηση με τους "χωριάτες", σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της ιστορίας τους.

Το σκορ άνοιξε ο Φερνάντο Τόρες στο 3', δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της Τσέλσι. Ακολούθησε το 2-0 από τον Νταβίντ Λουίζ καθώς και ένα ακόμα τέρμα από τον Ιβάνοβιτς πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Ligue 1: ΝΑΝΣΙ – ΜΠΟΡΝΤΟ

ΝΑΝΣΙ: Αν και αγωνίστηκε ως το μεγάλο φαβορί μεσοβδόμαδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λυόν, κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους και να ανοίξει πρώτη στο σκορ με τον Λοτιές στο 74’. Στη συνέχεια πιέστηκε, έδωσε χώρους και δέχτηκε την ισοφάριση στο 83’, αλλά το αποτέλεσμα και η εμφάνιση κόντρα στην πρωτοπόρο άφησε ευχαριστημένο τον Φερναντέζ. 16 αγωνιστικές χωρίς νίκη για τη Νανσί, που όμως παρέμεινε αήττητη για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι, παίρνοντας ακόμα μια ισοπαλία στην προσπάθεια της για σωτηρία. Προτελευταία, ένα βαθμό πάνω από την ουραγό Τρουά, με τη σωτηρία να απέχει πλέον 7 βαθμούς, κάνοντας την βασική υποψήφια για τον υποβιβασμό. Βγάζει προβλήματα στο σκοράρισμα, έχοντας τη χειρότερη επίθεση στη Γαλλία (12), ενώ διαθέτει και τη 2η χειρότερη άμυνα (28). Γκολ-γκολ τα 7 τελευταία. Εκτός οι μέσοι Λουίς (7 συμμ.), Νταμφά, Ραχίντ και ο επιθετικός Μπασιλεκέν.

Στοίχημα Primera Liga: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ο Μέσι μπορεί να δινόταν αμφίβολος για το παιχνίδι με τη Μπέτις, αλλά τελικά όχι μόνο έδωσε το παρόν, αλλά πέτυχε και τα δύο γκολ στην εκτός έδρας νίκη των μπλαουγκράνα με 2-1. (16’, 25’). Η Μπέτις μείωσε στο 39’, πίεσε αρκετά στην επανάληψη αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. 8η συνεχόμενη νίκη για τη Μπάρτσα που παρέμεινε 1η με 6 βαθμούς διαφορά από τη 2η Ατλέτικο, που είδε και το αστέρι της Μέσι να καταρρίπτει το ρεκόρ του Μίλερ, για τα περισσότερα γκολ μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος (87). Μεσοβδόμαδα φιλοξενήθηκε από την Κόρδοβα για το κύπελλο και επικράτησε και πάλι με δύο γκολ του Μέσσι, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση για τα προημιτελικά. Φυσικά έχει την καλύτερη επίθεση (50), αφού σχεδόν τα μισά (23) τα έχει πετύχει ο βραχύσωμος αργεντινός. Με νίκη σήμερα θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ να απέχει 11 βαθμούς. Τα 10 τελευταία στο πρωτάθλημα ήταν over. Εκτός οι αμυντικοί Μουνιέσα, Αμπιντάλ, ο μέσος Φάμπρεγκας (15 συμμ./5 γκ./9 ασίστ) και ο εξτρέμ Κουένκα.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Premier League: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 52-27-33
ΠΕΡΥΣΙ: ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 1-0

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Σπουδαία νίκη για τη Γιουνάιτεντ την προηγούμενη εβδομάδα, που πήρε το διπλό από τη μισητή συμπολίτισσα Σίτι με 3-2. Πέρα από τον τοπικό χαρακτήρα, το ντέρμπι έδωσε αέρα 6 βαθμών στους μπέμπηδες και είναι πλέον αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Πρέμιερ. Δύο προσωπικά γκολ του Ρούνεϊ της έδωσα αέρα δύο τερμάτων (16’, 29’), οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη στην επανάληψη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (60’, 86’), αλλά στις καθυστερήσεις ο φαν Πέρσι, η έτερη μεγάλη προσωπικότητα της ομάδας, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 4η συνεχόμενη νίκη, 9η στα 10 τελευταία στο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση στην Πρέμιερ (40). Τα τελευταία 5 με τη Σάντερλαντ ήταν under. Αμφίβολοι ο αμυντικός Βίντιτς (4 συμμ.) και ο μεσοεπιθετικός Καγκάβα (6 συμμ./2 γκ./1 ασίστ). Εκτός ο αμυντικός Έβανς (11 συμμ./2 γκ.), ο μέσος Άντερσον (9 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), ο μεσοεπιθετικός Νάνι (7 συμμ./1 γκ./1 ασίστ) και ο επιθετικός Ρούνεϊ (12 συμμ./6 γκ./7 ασίστ).

Στοίχημα Bundesliga: ΣΑΛΚΕ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 11-5-10
ΠΕΡΥΣΙ: ΣΑΛΚΕ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 4-2

ΣΑΛΚΕ: Η καθοδική πορεία για τους μπλε δεν είχε σταματημό ούτε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Στουτγάρδη, από την οποία έχασε με 1-3. Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνίστηκαν για 2η φορά μέσα σε τρεις μέρες (Σάββατο ο αγώνας/Πέμπτη έπαιζαν Γιουρόπα), είχαν τον Ιμπίσεβιτς σε εξαιρετική  μέρα (χατ-τρικ) και πήραν δίκαια τη νίκη, με την ομάδα του Στέφενς να προβληματίζει για ακόμη μια φορά. Ο Μαρικά είχε ισοφαρίσει στο 12’, ενώ αμφότερες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 (67’/Τζόουνς 73’). Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, μία μόλις σε 7 αγωνιστικές, που την έχουν ρίξει στην 5η θέση. Παραπάνω από επιτακτική η νίκη σήμερα για τον ολλανδό τεχνικό, που αισθάνεται έντονα την καρέκλα του να «τρίζει». Γκολ-γκολ τα 5  τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Την Τρίτη φιλοξενεί τη Μάιντς για το κύπελλο. Επιστρέφουν Αφελάι και Χέγκερ. Παραμένει εκτός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (10 συμμ./1 γκ.) και ο μέσος Πλιάτσικας.