Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πάμε στοίχημα Premier League:ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΣΟΥΟΝΣΙ

 Προϊστορία: 1-3-3
Α’ Γύρος: ΣΟΥΟΝΣΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 2-2

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Στάθηκε τυχερή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γουίγκαν και πήρε ανέλπιστη νίκη σε ένα ματς που της βγήκαν όσα προσπάθησε και γλίτωσε σε πολλές περιπτώσεις να δεχτεί γκολ. Βρέθηκε πίσω στο 4’ με το αυτογκόλ του μέσου της, Βον, αλλά ο Γκάρντνερ ισοφάρισε με πέναλτι στο 17’ και πήρε προβάδισμα πριν το ημίχρονο με τα δύο γκολ του Φλέτσερ (20’, 42’). Στην επανάληψη βρέθηκε περισσότερο να αμύνεται, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 79’, αλλά κράτησε ως το τέλος και έφυγε με το τρίποντο. Καλή συγκομιδή οι 4 νίκες στις 6 τελευταίες αγωνιστικές, που την έχουν φέρει στη 11 θέση και 9 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Στα τελευταία παιχνίδια της δείχνει αρκετά απρόσεχτη ανασταλτικά, έχοντας δεχτεί 12 γκολ στα 6 πιο πρόσφατα. Κακή η παράδοση κόντρα στην Σουόνσι, που την έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε 7 αναμετρήσεις. Στα 4 τελευταία πάντως έχει μείνει αήττητη (1-3-0). Στη Κάρντιφ συνεχίζει ο επιθετικός Κάμπελ (12 συμμ./1 γκ.). Εκτός οι αμυντικοί Ρόουζ (16 συμμ./1 ασίστ), Κουέγιαρ (19 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), Μπράουν και ο μέσος Κάτερμολ (9 συμμ.).



ΣΟΥΟΝΣΙ: Στον έβδομο ουρανό η Σουόνσι από την Τετάρτη, που με το 0-0 κόντρα στην Τσέλσι στο δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, πήρε την πρόκριση για το τελικό. Η χαρά και οι προσδοκίες είναι πλέον πολύ μεγάλες αφού εκεί την περιμένει η Μπράντφορντ. Ο τελικός θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου. Μέσω του τελικού έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της και να τερματίσει χωρίς άγχος τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Μπήκε αποφασισμένη να περιορίσει την αντίπαλο της, έχοντας και το υπέρ της 0-2 από τον πρώτο ματς και κατάφερε να το πετύχει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Προς το τέλος που πιέστηκε αρκετά είχε και… εξωαγωνιστική βοήθεια, με ένα μπολ-μπόι, γιο ενός από το τεχνικό επιτελείο, να κρατάει τη μπάλα για καθυστερήσεις, κάτι που εκνεύρισε τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι Αζάρ, ο οποίος τον κλώτσησε στην προσπάθεια του να πάρει πίσω τη μπάλα. Ο διαιτητής απέβαλε τον βέλγο διεθνή για αυτή την ενέργεια, αν και μετά το ματς οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου φαίνεται πως τα βρήκανε. Στον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλή στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Στόουκ και επικράτησε δίκαια με 3-1 (Ντέιβις 49’, ντε Γκουζμάν 57’, 80’, η Στόουκ μείωσε στο 90’), παραμένοντας αήττητη για 6η αγωνιστική και σταθερά στην 9η θέση. Εκτός ο αμυντικός Νιλ Τέιλορ (3 συμμ.) και ο μέσος Αγκουστιέρι (12 συμμ./1 ασίστ).


Πάμε στοίχημα: Η Σάντερλαντ που προέρχεται από αγωνιστικό κενό 10 ημερών, θα είναι πιο φρέσκια κόντρα στη Σουόνσι, που πιθανότατα ακόμα θα πανηγυρίζει για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Δεν είναι βέβαια εύκολο να χάσουν οι Ουαλοί και με τα αμυντικά κενά που βγάζουν οι γηπεδούχοι είναι πιθανό να δούμε γκολ και από τις δύο πλευρές