Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Champions League: 6ος όμιλος

21:45 ΛΙΛ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Αναγκασμένοι να τα παίξει όλα για όλα, στους δύο αγώνες με την Μπάγερν Μονάχου, είναι η Λιλ, μετά τις δύο σερί ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές για το Champions League. Βελτιωμένη η εικόνα των Γάλλων στα δύο τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, μέχρι να μπορέσει να συνηθίσει στην απουσία του Αζάρ.
Τιμωρημένος είναι ο βασικός δεξιός μπακ Ντεμπυσί, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μαβουμπά και Γκέιγ. Ενοχλήσεις έχει ο Μπάσα και ίσως προτιμηθεί ο Μπεριά στη θέση του.

Η Μπάγερν υποτίμησε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και το πλήρωσε ακριβά. Παρά την κατοχή που είχε, δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις και δέχθηκε τρία γκολ στην κόντρα, γνωρίζοντας μια ήττα-έκπληξη από την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.
Αυτό το... χαστούκι αφύπνισε τους Βαυαρούς που ταξιδεύουν τώρα στην έδρα της Λιλ, με μοναδικό στόχο το τρίποντο. Το εκτός έδρας 5-0 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ για την Bundesliga ανέβασε την ψυχολογία και πλέον η Μπάγερν δείχνει να έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την ΜΠΑΤΕ. Για πέμπτο σερί παιχνίδι, ο Χάινκες δεν υπολογίζει στον Ρόμπεν, ενώ σταθερά εκτός είναι ο επιθετικός Γκόμεζ. Νέα απώλεια αυτή του αναπληρωματικού αμυντικού Βαν Μπόιτεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν στην Μπάγερν, κάτι που όμως ισχύει και για τη Λιλ. Αναγκασμένες αμφότερες οι ομάδες να βγουν στην επίθεση και με τα όσα έχουν δείξει μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, το να μας προσφέρουν ένα Over 2,5 φαντάζει αρκετά πιθανό, έως σίγουρο.


21:45 ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στον όμιλο, με τις δύο νίκες που έχει σημειώσει κόντρα στη Λίλ (εκτός έδρας) και τη Μπάγερν, με το ίδιο σκορ (3-1). Οι Λευκορώσοι είναι υπέρ του δέοντος σοβαροί μέσα στο γήπεδο και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.
Με νίκη επί της Βαλένθια, οι γηπεδούχοι βάζουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με μόλις μια ήττα στα 20 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους, σε όλες τις διοργανώσεις, και αυτή στο Κύπελλο Λευκορωσίας, η ΜΠΑΤΕ αποδεικνύει ότι βρίσκεται σ' εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Στα θετικά η απουσία προβλημάτων.
Η Βαλένθια έχει δημιουργήσει μια εικόνα αξιόπιστης ομάδας στην έδρα της, όμως μακριά από αυτή τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Με μόλις μια νίκη σε σύνολο 13 αγώνων σε επίσημες διοργανώσεις, μακριά από το «Μεστάγια» και αυτή στο Κύπελλο κόντρα στην Αλκογιάνο, οι «νυχτερίδες» δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για την εκτός έδρας απόδοσή τους. Σίγουρα εκτός θα είναι ο Ματιέ, ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός τερματοφύλακας Γκουαΐτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΜΠΑΤΕ θέλει να εκμεταλλευτεί το γήπεδό της και την κακή εκτός έδρας εικόνα που παρουσιάζει η Βαλένθια ώστε να κάνει το 3Χ3 και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση. Με την πετυχημένη συνταγή των... φαρμακερών αντεπιθέσεων, η οποία απέδωσε καρπούς κόντρα σε Λιλ και Μπάγερν, θ' αγωνιστούν και πάλι οι Λευκορώσοι, κόντρα σε μια ομάδα η οποία εκτός έδρας έχει τα θέματα της, όμως είναι ποιοτικά ανώτερη από την αντίπαλό της. Αν και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν θα κάνουν συνέχεια... θαύματα. Ποντάρουμε στην ισοπαλία, με αρκετή δόση ρίσκου.