Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στον χάρτη και η Ρωσία

Ακόμα ένα εντυπωσιακό Grand Prix θα προστεθεί το 2014 στον μακρύ κατάλογο της Formula 1.
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κατασκευή της πίστα "Sochi", η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα στη Ρωσία το 2014.

Η ιδιαίτερη πίστα αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, καθώς αναμένεται να προσεγγίσει εκατομμύρια τουρίστες και ανυπολόγιστα κέρδη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Sochi" κατασκευάζεται εντός του συγκροτήματος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, ενώ το συνολικό της μήκος θα αγγίξει τα 3,7 μίλια!
"Μαζί με την κατασκευαστική εταιρεία Omega και τη Formula Sochi είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία των έργων που γίνονται εντός", ανέφερε ο σχεδιαστής της πίστας, Χέρμαν Τίλκε.

Κι ενώ η ρωσική πίστα θα είναι έτοιμη το 2014 για να προστεθεί στο καλεντάρι της Formula 1 οι προετοιμασίες των ομάδων για το 2013 έχουν αρχίσει να κορυφώνονται.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα σεζόν και για τη Red Bull, η οποία μετά τον θρίαμβο των τελευταίων τριών ετών γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, μάλιστα, σε έναν μίνι απολογισμό των κατορθωμάτων των "ταύρων" δε δίστασε να κατονομάσει τους αφανείς ήρωες του τίτλου.

"Πάντα δούλευαν σκληρά, αλλά φέτος πιστεύω πως ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση για μας. Ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, τόσο αυτό των οδηγών όσο κι αυτό των κατασκευαστών. Η ομάδα αυτή είναι τόσο πετυχημένη επειδή έχει αυτό το πνεύμα. Είναι ο τρόπος που δουλεύουμε σαν σύνολο και σαν ένα.

Υπάρχουν πολλές ηρωικές ιστορίες ανθρώπων της ομάδας που έκαναν πράγματα πέρα από αυτά που επιτάσσει το καθήκον τους για να φτάσουμε στην απαιτούμενη απόδοση του μονοθεσίου και στην επίτευξη των στόχων μας.

Ό,τι βλέπετε τις Κυριακές είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από όσα κάνει μια ομάδα στη Formula 1. Αυτό το πρωτάθλημα, αλλά και τα δύο που προηγήθηκαν, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την αφοσίωση των μελών του staff", ανέφερε ο Χόρνερ.