Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στοίχημα Bundesliga: ΣΑΛΚΕ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 11-5-10
ΠΕΡΥΣΙ: ΣΑΛΚΕ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 4-2

ΣΑΛΚΕ: Η καθοδική πορεία για τους μπλε δεν είχε σταματημό ούτε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Στουτγάρδη, από την οποία έχασε με 1-3. Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνίστηκαν για 2η φορά μέσα σε τρεις μέρες (Σάββατο ο αγώνας/Πέμπτη έπαιζαν Γιουρόπα), είχαν τον Ιμπίσεβιτς σε εξαιρετική  μέρα (χατ-τρικ) και πήραν δίκαια τη νίκη, με την ομάδα του Στέφενς να προβληματίζει για ακόμη μια φορά. Ο Μαρικά είχε ισοφαρίσει στο 12’, ενώ αμφότερες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 (67’/Τζόουνς 73’). Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, μία μόλις σε 7 αγωνιστικές, που την έχουν ρίξει στην 5η θέση. Παραπάνω από επιτακτική η νίκη σήμερα για τον ολλανδό τεχνικό, που αισθάνεται έντονα την καρέκλα του να «τρίζει». Γκολ-γκολ τα 5  τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Την Τρίτη φιλοξενεί τη Μάιντς για το κύπελλο. Επιστρέφουν Αφελάι και Χέγκερ. Παραμένει εκτός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (10 συμμ./1 γκ.) και ο μέσος Πλιάτσικας.


ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Με επαγγελματικό τρόπο κατάφερε να προηγηθεί στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γκρόιτερ Φιρτ (Καλιγκιούρι 15’) και κράτησε εύκολα το προβάδισμα. Ο επαγγελματισμός έγινε νωθρότητα στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται πιο απειλητικοί και να φτάνουν σε δύο περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η Φράιμπουργκ πήρε τελικά το τρίποντο. Με μόλις μία ήττα στα 7 τελευταία, η ομάδα του Στράιχ σκαρφάλωσε στην 9η θέση και αρχίζει και «καλοβλέπει» το σενάριο Ευρώπης. Αντικειμενικά πάντως δεν έχει το επίπεδο να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη Μπουντεσλίγκα (17). Εκτός ο αμυντικός Χεν (1 συμμ.), ο δεξιός μπακ Μουτζά (14 συμμ.), ο μεσοαμυντικός Γκίντερ (9 συμμ.) ο βασικός επιθετικός Φρέις (12 συμμ./1 γκ.). Αμφίβολοι ο αριστερός μέσος Καλβέντε και ο επιθετικός Τερατσίνο (2 συμμ.).


ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα περιθώριο στένεψαν τόσο για τη Σάλκε όσο και για τον Στέφενς. Λογικός ο άσος στο . Ίσως και το πιο δυνατό σημείο της αγωνιστικής στη Γερμανία.