Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Ligue 1: ΝΑΝΣΙ – ΜΠΟΡΝΤΟ

ΝΑΝΣΙ: Αν και αγωνίστηκε ως το μεγάλο φαβορί μεσοβδόμαδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λυόν, κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους και να ανοίξει πρώτη στο σκορ με τον Λοτιές στο 74’. Στη συνέχεια πιέστηκε, έδωσε χώρους και δέχτηκε την ισοφάριση στο 83’, αλλά το αποτέλεσμα και η εμφάνιση κόντρα στην πρωτοπόρο άφησε ευχαριστημένο τον Φερναντέζ. 16 αγωνιστικές χωρίς νίκη για τη Νανσί, που όμως παρέμεινε αήττητη για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι, παίρνοντας ακόμα μια ισοπαλία στην προσπάθεια της για σωτηρία. Προτελευταία, ένα βαθμό πάνω από την ουραγό Τρουά, με τη σωτηρία να απέχει πλέον 7 βαθμούς, κάνοντας την βασική υποψήφια για τον υποβιβασμό. Βγάζει προβλήματα στο σκοράρισμα, έχοντας τη χειρότερη επίθεση στη Γαλλία (12), ενώ διαθέτει και τη 2η χειρότερη άμυνα (28). Γκολ-γκολ τα 7 τελευταία. Εκτός οι μέσοι Λουίς (7 συμμ.), Νταμφά, Ραχίντ και ο επιθετικός Μπασιλεκέν.



ΜΠΟΡΝΤΟ: Υποδέχθηκε τη Σεντ Ετιέν την Πέμπτη, σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και μοιράστηκε δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε ατομικές ενέργειες του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ ο μοναδικός προωθημένος της Μπορντό είχε γαντζωμένο πάνω του τον θηριώδη Σαλ και δε μπόρεσε να κάνει και πολλά. Χτυπητή η απουσία και πάλι του οργανωτή Ομπράνιακ. Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία, 4 παιχνίδι χωρίς νίκη, αλλά παρέμεινε σταθερά στην 6η θέση, αν και πλέον η τετράδα απέχει 2 βαθμούς. Δεν τα πάει άσχημα αλλά βγάζει κούραση στους αγώνες της, έχοντας δώσει 8 μέσα στον τελευταίο μήνα! Αήττητη στα 5 τελευταία με τη Νανσί (3-2-0). Εκτός οι μέσοι Ομπράνιακ (13 συμμ./4 γκ./3 ασίστ), Ν’Γκουέμο (8 συμμ.), Τραορέ (1 συμμ.) και ο επιθετικός Σαϊβέ (13 συμμ./3 γκ.).


Προγνωστικά: Η Νανσί μαζεύει ψίχουλα με τις ισοπαλίες και η σωτηρία θέλει νίκες που δε φαίνεται να μπορεί να πετύχει. Η Μπορντό είναι καλύτερη ομάδα και μπορεί να πάρει τη νίκη, αν και θα προτιμήσουμε τα λίγα γκολ