Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Premier League: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 52-27-33
ΠΕΡΥΣΙ: ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 1-0

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Σπουδαία νίκη για τη Γιουνάιτεντ την προηγούμενη εβδομάδα, που πήρε το διπλό από τη μισητή συμπολίτισσα Σίτι με 3-2. Πέρα από τον τοπικό χαρακτήρα, το ντέρμπι έδωσε αέρα 6 βαθμών στους μπέμπηδες και είναι πλέον αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Πρέμιερ. Δύο προσωπικά γκολ του Ρούνεϊ της έδωσα αέρα δύο τερμάτων (16’, 29’), οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη στην επανάληψη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (60’, 86’), αλλά στις καθυστερήσεις ο φαν Πέρσι, η έτερη μεγάλη προσωπικότητα της ομάδας, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 4η συνεχόμενη νίκη, 9η στα 10 τελευταία στο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση στην Πρέμιερ (40). Τα τελευταία 5 με τη Σάντερλαντ ήταν under. Αμφίβολοι ο αμυντικός Βίντιτς (4 συμμ.) και ο μεσοεπιθετικός Καγκάβα (6 συμμ./2 γκ./1 ασίστ). Εκτός ο αμυντικός Έβανς (11 συμμ./2 γκ.), ο μέσος Άντερσον (9 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), ο μεσοεπιθετικός Νάνι (7 συμμ./1 γκ./1 ασίστ) και ο επιθετικός Ρούνεϊ (12 συμμ./6 γκ./7 ασίστ).



ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Την Τρίτη, στο εξ αναβολής παιχνίδι με τη Ρέντινγκ, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και πήρε δίκαια την εντός έδρας νίκη με 3-0 (ΜακΚλίν 3’, Φλέτσερ 28’, Σεσενιόν 94’). Σπουδαία βαθμολογική ανάσα, τόσο για την ομάδα που ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, αν και βρίσκεται ακόμα μόλις στο +1, όσο και για τον Ο’Νιλ που αμφισβητήθηκε έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Τελευταία επιτυχία των «μαυρόγατων» απέναντι στη Γιουνάιτεντ το 1997! Έκτοτε έχει γίνει «πελάτισσα» (0-5-15). Εκτός οι αμυντικοί Μπράουν, Μπάρντσλεϊ (7 συμμ.) και οι μέσοι Κάτερμολ (9 συμμ.), Άνταμ Τζόνσον (12 συμμ./2 γκ./3 ασίστ).


ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα εκτός έδρας παιχνίδια της Σάντερλαντ έχουν τις περισσότερες φορές αρκετά γκολ και αυτό περιμένουμε να δούμε και σήμερα, με τη Γιουνάιτεντ να είναι «μανούλα» στα μεγάλης έκτασης σκορ φέτος. Over στο 1.45